syys
29
pe
TaiKe Taiteen Edistämiskeskus – Avustukset kulttuurisen moninaisuuden edistämiseen ja rasismin vastaiseen toimintaan 29.09-02.11.2017
syys 29 – marras 2 Koko päivä
loka
1
su
Suomen Kulttuurirahasto Apurahojen Avustushaku 01‒31.10.2017
loka 1 – loka 31 Koko päivä

Keskusrahaston apurahojen hakuaika on 1.‒31.10.2017 ja maakuntarahastojen 10.1.‒9.2.2018. Järjestelmä sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 16.00 Suomen aikaa.

Suunnattuihin hakuihin voit tutustua kohdassa Haettavat apurahat.

Keskusrahaston hakua koskeva apurahainfo pidetään Helsingin Musiikkitalon ravintolassa, Mannerheimintie 13 a, tiistaina 10.10. klo 16.15 alkaen. Infoa voi seurata myös verkon välityksellä www.facebook.com/kulttuurirahasto ja youtube.com/kulttuurirahasto.

Suomen Kulttuurirahaston apurahoja myönnetään tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä hankkeisiin tieteen, taiteen ja kulttuurin alalla.

Apurahoja myönnetään suomalaisille ja Suomessa asuville tai toimiville henkilöille ja yhteisöille sekä tarkoituksiin, joilla on vahva yhteys suomalaiseen kulttuuriin.

Apurahaa haetaan lähettämällä hakemus liitteineen hakuaikana Apurahanhakijan verkkopalvelussa.

loka
2
ma
Cultura-säätiön Juhlarahasto myöntää apurahaa venäjän kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille, Haku 02.10-06.11.2017 – Funding Grant for Russian Language & Culture
loka 2 – marras 6 Koko päivä

Valtiopäivätoiminnan 150. merkkivuoden juhlarahasto julistaa haettaviksi apurahoja

Hakuaika alkaa maanantaina 2.10.2017 klo 8.00 ja päättyy maanantaina 6.11.2017 klo 16.00.

Apurahat on tarkoitettu suomalaisten venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun sekä opetuksen
kehittämiseen.
Apurahaa voi hakea esimerkiksi:

oppimateriaalien kehittämiseen
motivaatio- ja opintomatkoihin
opettajien täydennyskoulutukseen
vaihto-opiskeluun, kieliharjoitteluun tai jatko-opintoihin liittyvään työskentelyyn, pääpaino työskentelyssä Venäjällä

Olemme erityisesti kiinnostuneita hakemuksista, joissa pyritään hyödyntämään ja/tai kehittämään Suomen venäjänkielistä mediaa venäjän kielen ja kulttuurin opetuksen, opiskelun ja tutkimuksen yhteydessä.

Apurahaa voivat hakea yksityishenkilöt, työryhmät ja Suomeen rekisteröidyt vähintään vuoden toimineet yhteisöt. Apurahaa haetaan sähköisesti: https://culturas.apurahat.net.

Juhlarahaston johtokunta tekee apurahapäätökset, jotka säätiön hallitus vahvistaa. Cultura-säätiö ilmoittaa myönnetyistä apurahoista apurahan saajille apurahasovelluksen kautta noin kahden kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä.
Lisätiedot

Cultura-säätiön verkkosivuilta www.culturas.fi/juhlarahasto
Apurahasovelluksen kautta https://culturas.apurahat.net
Sähköpostitse info@culturas.fi
Puhelin 050 414 0914 tai 0400 548 248

http://culturas.fi/apurahat/hakuilmoitus

loka
23
ma
Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston avustus – Info Leiriavustuksesta
loka 23 @ 17:30 – 19:00

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston avustus

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston avustus (aiemmin nuorisolautakunta) myöntää helsinkiläisille yhdistyksille avustuksia lasten ja nuorten loma-aikojen leiritoimintaan. Avustushakemus pitää jättää 31.10.2017 mennessä. Loma-aikojen leiriavustusta voi saada helsinkiläisyhdistys, joka järjestää helsinkiläisille lapsille ja nuorille yö- ja/tai päiväleiritoimintaa koulujen loma-aikoina. Leirejä tulee olla vähintään neljä ja niiden on oltava avoimia kaikille helsinkiläisille.

Leiriavustuksesta järjestetään kaikille avoin info maanantaina 23.10.2017 klo 17.30-19.00 .Tilaisuus järjestetään osoitteessa Hietaniemenkatu 9 B, 2 krs.
Ilmoittautumiset 19.10.2017 mennessä sähköpostilla osoitteeseen virpi.talasmaki@hel.fi

Lisätietoja avustuksesta löytyy osoitteesta https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/nuorisotoiminnan_avustukset/

Vinkki-ilta vanhemmille, joiden lapsella on kielellinen erityisvaikeus tai haasteita kielenkehityksessä (Развитие речи ребёнка: информационный вечер для родителей)
loka 23 @ 17:30 – 19:30

Место проведения: Центр обслуживания и досуга для инвалидов по зрению ”Ирис” (Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris)
Marjaniementie 74, Itäkeskus, Helsinki

Бесплатный информационный вечер для родителей детей с нарушениями формирования речи (дисфазией) или сложностями в речевом развитии!

В течение вечера мы рассмотрим способы практической поддержки развития ребенка в повседневной жизни семьи. Также на вечере можно будет пообщаться с другими родителями и познакомиться с различными материалами, рассказывающими о мерах повседневной поддержки развития ребенка.

Ведущая информационного вечера — признанный эксперт в области логопедии Ханнеле Мерикаллио (Hannele Merikallio) из проекта ”Советы на каждый день”

Во время информационного вечера будет обеспечен перевод на русский язык. Также будет организован присмотр за детьми (нянечки говорят по-фински).

Записаться на вечер и получить дополнительную информацию на русском и финском языке можно у Ану Лённквист (anu.lonnqvist@vamlas.fi). Пожалуйста, сообщите, если вы нуждаетесь в присмотре за детьми или особой диете.

Tapahtumia, Vamlas:http://bit.ly/2ya9NM5
—————————————————————————
Vanhempien vinkki-ilta maanantaina

Aika: 23.10.2017, klo 17.30-19.30

Maksuton vinkki-ilta vanhemmille, joiden lapsella on kielellinen erityisvaikeus tai haasteita kielenkehityksessä.

Illan aikana käydään läpi käytännön keinoja lapsen kehityksen tukemisesta toiminnallisesti perheen arjessa. Lisäksi tapaat muita perheitä ja voit tutustua erilaisiin materiaaleihin arjen tukena.

Nykyisin moni lapsi kasvaa kaksi- tai monikielisessä perheessä. Useiden kielien omaksumiseen esteetön viestintä saattaa tuoda suurenkin avun. Lapsen kielenkehitystä voi tukea monin eri keinoin ihan tavallisessa arjessa. Esteettömän viestinnän keinojen mukaanotto helpottaa lasta ilmaisemaan itseään ja ymmärtämään. Oppimista voi tukea vaikkapa kaupassa käynti tai puuhastelu lapsen kanssa kanssa kotona.

Tilaisuuden aikana on järjestetty tulkkaus ja lastenhoito. Lastenhoitajat ovat suomenkielisiä.

Kouluttajana toimii puheterapiaguru Hannele Merikallio Aivoliiton Arjen vinkit -projektista.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen iltaan: anu.lonnqvist@vamlas.fi (suomi/venäjä) Kerrothan, jos tarvitset lastenhoitajaa tai mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Tilaisuuden järjestävät: Vamlas, Vammaisperheiden monitoimikeskus Jaatinen ry, Leijonaemot ry ja vammaisten maahanmuuttajien Tukikeskus Hilma

loka
24
ti
SPR Suomen Punaisen Ristin Ei Rasismille -hankkeen päätösseminaari (2013 – 2017) @ Säätytalo
loka 24 @ 11:30 – 17:00

Suomen Punaisen Ristin koordinoima Ei rasismille! –kumppanuushanke (2013 – 2017) on ollut näkyvä ja vaikuttava toimija Suomessa viiden vuoden ajan. Suomalaisessa yhteiskunnassa on tapahtunut näiden vuosien aikana paljon sellaista, johon Ei rasismille! –hanke on pystynyt vastaamaan nopeasti ja tehokkaasti omilla toiminnoillaan, kehittämillään menetelmillään ja materiaaleillaan.

Yleiseen ilmapiiriin vaikuttaminen, asennekasvatustyö sekä asiantuntemus rasisminvastaisesta työstä nousivat hankkeen keskiöön syksystä 2015 lähtien. Rasisminvastaisten toimijoiden verkosto kasvoi monien asioiden yhteisvaikutuksesta moninkertaiseksi ja työn tärkeys todentui. Hankkeen logo tuli koko kansalle tutuksi viimeistään vuosien 2015 – 2017 valtakunnallisten rasisminvastaisten viikkojen kampanjoiden tuloksena.

Rasismia emme kyenneet hankkeella lopettamaan, mutta saimme yhdessä aikaiseksi rasisminvastaisuuden ilmiön. Toimijoita on Suomessa paljon, enemmän kuin koskaan ennen ja tuloksia syntyy koko ajan edelleen. Rasisminvastainen ja yhdenvertaisuutta edistävä työ jatkuu myös Suomen Punaisessa Ristissä.

Nyt on kuitenkin tullut aika päättää tämä monivuotinen Ei rasismille! –kumppanuushanke, yhdessä ja tehdä se perinteisesti loppuseminaarin muodossa. Valitsimme tarkoituksella loppuseminaarin ajankohdaksi juuri Yhdistyneiden kansakuntien päivän, liput liehuvat kaikille meille, jotka teemme asioita, joilla on merkitystä paremman yhteiskunnan rakentamisessa.

Seminaari toteutetaan yhteistyössä ETNOn (Etnisten suhteiden neuvottelukunta, oikeusministeriö) kanssa.

Olet sydämellisesti tervetullut viettämään YK:n päivää kanssamme Ei rasismille! –hankkeen loppuseminaariin Säätytalolle, Helsinkiin!

Ei rasismille! -hankkeen loppuseminaari 24.10.2017 klo 11.30 – 17 Säätytalo, Helsinki.

Ilmoittaudu seminaariin: https://www.lyyti.in/Ei_Rasismille

Ohjelma

11.30–12.00 Järjestötori + kahvi

12.00–12.10 Avaus, Eva Biaudet, kansanedustaja, Suomen ruotsalainen kansanpuolue

12.10 -12.20 ’Terveiset hankkeen kotipesästä’ Erja Reinikainen, järjestöpäällikkö, Suomen Punainen Risti

12.20–12.50 Näkymiä rasismiin ja äärioikeistoon Arkadianmäeltä käsin, Li Andersson, kansanedustaja, Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Keskustelua

13.10–13.30 Havaintoja rasismista nuorten elämässä, Leena Suurpää, Nuorten turvatalotoiminnan johtaja, Suomen Punainen Risti

13.30–13.40 Väestösuhteiden kautta rasismin ilmentyminen ja kahdensuuntainen kotoutuminen, Mia Luhtasaari, hankekoordinaattori TRUST – Hyvät väestösuhteet Suomessa, oikeusministeriö

Keskustelua

Yhteiskuva

14.00–14.30 Kahvi ja kakku

14.30–15.00 Treenikehä-demo, Maria Pikkarainen, vapaaehtoistoiminnan suunnittelija & SPR/Ei rasismille! – tiimi: Augustina Jämsä, Federico Ferrara, Petri Öhman

15.00–15.20 Viha, jota suomalaiset kohtasivat muuttaessaan Yhdysvaltoihin ja Ruotsiin, Silja J.A. Talvi, kirjailija ja aktivisti

Keskustelua

15.40–15.50 Romaninuoret suomalaisessa yhteiskunnassa, Leif Hagert, palveluohjaaja, Vantaan kaupunki

15.50–16.50 Ei rasismille! – kumppaneiden kokemukset paneelikeskustelussa (Setlementtiliitto, Yhteiset lapsemme, Rasmus/Liikkukaa, Moniheli, Monikanaisten liitto, Allianssi) – Paneelin puheenjohtaja Augustina Jämsä, viestinnän suunnittelija, SPR/Ei rasismille! -hanke

16.50–17.00 Loppusanat, Kristiina Kumpula, pääsihteeri, Suomen Punainen Risti

Seminaarin juontaa SPR/Ei rasismille! –hankkeen koordinaattori Janette Grönfors

loka
26
to
Osallistavampi Helsinki -Seminaari
loka 26 @ 08:30 – 15:00

Osallistavampi Helsinki -seminaari 26.10. klo 08.30–15.00

Tervetuloa Osallistavampi Helsinki -seminaariin, jossa esitellään tutkimusta ja hyviä käytäntöjä osallisuudesta Helsingissä. Seminaari on suunnattu maahanmuuttajien kanssa työskenteleville. Tilaisuus järjestetään Kaupungintalon juhlasalissa (os. Pohjoisesplanadi 11–13).

Ilmoittautumiset ja lisätiedot 12.10 mennessä: meeri.kuikka@hel.fi p. 09 310 36197 tai belinda.barbato@hel.fi p. 09 310 36533

loka
28
la
Maltsun Häflingit Kulttuuritapahtuma koko Perheelle by Kohtaamiskahvila / Meeting Point Café
loka 28 @ 12:00 – 16:00
marras
4
la
HIV-Säätiön HIV-point Innovaatiopäivä – Innovation Day: monikulttuurisen HIV-työn suunnittelua ideariihen avulla, ”Kuinka voimme lisätä tietoisuutta hivistä”
marras 4 @ 10:00 – 17:00

Hivpoint järjestää innovaatiopäivän Helsingissä 4.11.2017! Lähestymme nyt teitä toivossa, että voisitte auttaa meitä jakamalla kutsun asiakkaillenne ja verkostojenne kautta.

Päivän tarkoitus on antaa maahanmuuttajataustaisille mahdollisuus osallistua monikulttuurisen hiv-työn suunnitteluun ideariihen avulla. Tärkeimpänä teemana innovaatiopäivässä on ”Kuinka voimme lisätä tietoisuutta hivistä ja Hivpointin palveluista haavoittuvassa asemassa olevissa maahanmuuttajaryhmissä?”

Kaikille osallistujille tarjotaan pizzalounas sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Osallistujat saavat myös todistuksen osallistumisesta päivään. Innovaatiopäivä toteutetaan englanniksi.

Innovaatiopäivään voi ilmoittautua täällä: https://goo.gl/forms/81Pv0vBLDN7eg0w63. Kaikki ilmoittautuneet saavat vahvistuksen valinnastaan 25.10. mennessä.

Kiitos, että jaat kutsua eteenpäin ja autat meitä siten toteuttamaan innovaatiopäivän! Tervetuloa mukaan!

marras
9
to
Monikulttuuriset nuoret Euroopassa -seminaari by Yhteiset Lapsemme, avaa kansanedustaja Eva Biaudet (lippu 25/10 eur)
marras 9 @ 09:00 – 16:00