Interaktiiviset Piccolo-konsertit Helsingissä. Järjestäjä: Antonen Palvelu Tmi

By 11.08.2015Uutiset

Interaktiiviset Piccolo-konsertit Helsingissä

KUUNTELE JA TUTUSTU LASTENKONSERTTISARJAN OHJELMA 2015 – 2016

Tapahtumapaikat: Pietari, Moskova ja Helsinki

PICCOLO MARIINSKISSA on vuoden pituinen interaktiivisten konserttien ja pajojen sarja, jonka tarkoitus on avata lapsille polkua konserttisaleihin, edistää monipuolisen, luovan ja harmonisen persoonallisuuden muotoutumista. Tilaisuuksien vetäjänä toimii musiikintutkija ja musiikkipsykologi Olga Pikkolo. Helpossa, leikinomaisessa muodossa lapset tutustuvat soittimiin ja niiden salaisuuksiin ja kuuntelevat katkelmia musiikin klassikoista. Pikkukuulijat ja katsojat voivat myös itse nousta lavalle yhdessä Mariinskin orkesterin kanssa, tanssia ja kokeilla soittamista eri instrumenteilla.

Tilaisuudet järjestetään Mariinski-2:n Stravinski-lämpiössä ja Musorgski-salissa. Vanhemmat voivat osallistua lapsen kanssa.

Kukin tilaisuus kestää n. 45 minuuttia.

Järjestäjä:

Antonen Palvelu Tmi Y-tunnus 2680752-3

Тel: +358 (0)44 0588703 E-mail: antonen.palvelu@gmail.com

Nordea: FI37 1778 3000 0047 56 BIC NDEAFIHH

KUUNTELE JA TUTUSTU – LASTENKONSERTTISARJAN OHJELMA 2 KONSERTTIA KUUKAUDESSA (syyskuu 2015 – toukokuu 2016)

venäjän kielellä

—20.09.15 Iloinen saksofoni Richard Kiplingin saduissa ja George Gershwinin musiikissa

Mariinski-teatterin taiteilija Dmitri Haritonova

—18.10.15 Vibrafoni ja viisi taikasauvaa. Satuja kuutamon valossa

Mariinski-teatterin taiteilija Aleksej Tšižik

—08.11.15 Klarinetin ja kontrabasson seikkailut satumetsässä

Jazz-filharmonian taiteilijat

Fjodor Kuvaitsev ja Vladimir Kozlov

—27.12.15 Pähkinänsärkijä eli joulutarina (Hiekkalinnamusiikin sarja) Mariinski-teatterin taiteilijat Aleksandr Širokov (viulu) ja Svetlana Taipova    (flyygeli), hiekka-animaatiostudion taiteilija Oksana Kalinko

—10.01.16 Sopuisa lyömäsoitinperhe. Matkantekoa Pähkinänsärkijän, vuoren kuninkaan ja prinssin kanssa.

Mariinski-teatterin taiteilija Sergei Buranov

—14.02.16 Ksylofoni ja kellot eli kaksi yöllistä tarinaa.

Mihailovskin teatterin taiteilija Aleksej Noskov

—13.03.16 Sello-taikuri. Satu sadussa.

Mihailovskin teatterin taiteilija Viktor Nuller

—08.05.16 Siili sumussa (Hiekkalinnamusiikin sarja)

Mariinski-teatterin taiteilija Aleksej Tšižik ja hiekka-animaatiostudion taiteilija Oksana Kalinko

Aika: 11.00 ja 12.30

Salit: Aleksanterin teatteri, Ritarihuone, Konserttisali Yrjönkatu 18.

Lippu: alk. 25 euroa. Varaus e-mail: antonen.palvelu@gmail.com

Järjestäjä: Antonen Palvelu Tmi tel:+358 (0)44 0588703

TERVETULOA!

MARIINSKI-TEATTERIN MUSIIKKIKULTTUURIHANKKEET

Mariinski-teatterin uuden näyttämön (Mariinski-2) valmistuminen vuonna 2013 avasi teatterille ainutlaatuisen mahdollisuuden aktiiviseen musiikkikulttuurin levittämistyöhön. Konserttikaudella 2013-2014 teatteri laajensi ohjelmistoaan niin, että se kattaa nyt lapset ja nuoret aina 3-vuotiaista opiskelijoihin saakka, jatkaen jo suosituksi tulleita yleisöhankkeitaan (kuten konserttisarjat Mariinski-teatteriin koko perheen voimin, Nuoren teatterinkävijän akatemia, Opiskelijasarja). Mariinski-teatterin taiteellinen johtaja Valeri Gergiev määritteli teatterin hankkeiden tarkoituksen näin: ”Tärkein asia, jonka edestä kannattaa nähdä vaivaa, on, että kaikkiin kouluihin saataisiin musiikkia. Mariinskin koko valtavan kollektiivin tehtävä on rauhallisesti mutta systemaattisesti laajentaa musiikin ja teatterin yleisöjä, mutta myös rikkaan venäläisen musiikkiteatteriperinteen tuntemusta”.

HIEKKASATUMUSIIKKIA on sarja interaktiivisia satuja, joissa sovelletaan multimediaa, elävää musikaalista improvisaatiota, näyttelijän ääntä ja hiekasta tehtäviä taideteoksia (”hiekka-animaatio”). Elävä hiekkakuva syntyy nuorten katsojien silmien edessä ja musiikki luo aivan erityisen, lämpimän ja luottavaisen tunnelman. Hiekkasatupajat pidetään Mariinski-2:n Štšedrin-salissa. Lapset vanhempineen ovat tervetulleita

—Kokemukset

Piccolo-konserttien ja pajojen sarja aloitettiin Pietarissa vuonna 1999 ja se jatkuu kaupungin kuudessa konserttitalossa. Teatteri järjestää myös vierailuja lasten keskuksiin ja päiväkoteihin.

Sana piccolo on italiaa ja tarkoittaa pientä. Interaktiiviset konserttipajat on tarkoitettu 2,5 – 8-vuotiaille kuuntelijoille.

Tilaisuudet juontaa musiikkitieteilijä, musiikkipsykologian ja musiikkiterapian yhdistyksen jäsen Olga Pikkolo.

Konserteissa esiintyvät Pietarin huippumuusikot.

—Ainutlaatuiset tapahtumat

Piccolo-sarjan satukonsertit ovat kamarikonsertteja, joihin otetaan vain 30 lasta vanhempineen.

Lapset eläytyvät interaktiivisiin satukonsertteihin ja avustavat omin sanoin ja liikeimprovisaatioin Olga Pikkoloa juontamaan konserttia, soittavat soittimia ja muuntuvat artisteiksi.

Konsertteihin liittyviin työpajoihin lapset tulevat omien kansioidensa kanssa, heille annetaan ohjelmalehtiset ja sanastot, he tekevät kotitehtäviä ja saavat musiikillisia arvosanoja.

Piccolo-konserttien sarja koostuu 40 konsertista ja se on tarkoitettu 3-vuotiaille. Tilaisuudet etenevät aina jatkona edellisestä, joten lasten vanhempien kannattaa sitoutua lapsen läsnäoloon kaikissa tai melkein kaikissa tilaisuuksissa.

—Menetelmät

Interaktiiviset Piccolo-konsertit perustuvat Karl Orffin, Emile Jaques-Dalcrozen ja Maria Montessorin pedagogisiin periaatteisiin.

Satukonserteissa sovelletaan joitakin musiikkiterapian elementtejä.